9 Leuke Activiteiten voor Quality Time met je kinderen

Als ouder is het belangrijk om quality time door te brengen met je kinderen, maar soms kan het lastig zijn om creatieve ideeën te bedenken voor activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn. Gelukkig hebben wij in onze nieuwste blog negen leuke activiteiten verzameld die garant staan voor onvergetelijke momenten samen met je kinderen.

  1. Brieven schrijven naar Opa en Oma: tegenwoordig sturen we bijna geen brieven of kaarten meer. Maar opa’s, oma’s of andere familieleden vinden het nog hartstikke leuk om deze te ontvangen! Vraag je kinderen om een leuke brief te schrijven naar opa en oma. Maak tekeningen, plak stickers of doe er gedroogde bloemen bij. Wie weet sturen zij wel een brief terug! Het is een geweldige manier om de band tussen generaties te versterken en tegelijkertijd schrijfvaardigheden te oefenen.
  2. Pyjamadag: we gaan al bijna de zomer in, maar een regenachtige dag is een perfect moment voor een pyjamadag! Blijf lekker lang samen onder de dekens liggen met een goed boek, een leuke familiefilm en snacks.
  3. Thuis kamperen: creëer een kampeerervaring in je eigen huis door matrassen naast elkaar te leggen, lakens op te hangen over stoelen en een zaklamp mee te nemen. Een avontuurlijke en gezellige activiteit voor het hele gezin!
  4. TikTok plezier: veel kinderen spenderen uren op TikTok. Doe samen met je kinderen mee aan de TikTok-trend en maak een uurtje plezier door populaire video’s samen te bekijken en misschien zelfs een eigen TikTok-video te maken!
  5. Kunstwerken namaken: browse online door de collecties van verschillende musea, kies een mooi schilderij uit en ga het samen namaken. Hang vervolgens jullie eigen ‘Rembrandt’ op!
  6. Eigen museum maken: laat je kinderen creatief bezig zijn door samen kunstwerken te maken van klei, verf, en andere materialen. Richt vervolgens een hoekje in de woonkamer in als jullie eigen museum, waar jullie trots jullie creaties kunnen tentoonstellen.
  7. Fotojacht in huis: organiseer een fotojacht in huis door foto’s te maken van mooie details. Laat je kinderen het huis afspeuren naar waar de foto’s zijn genomen en zoeken naar de verborgen schatten in huis. Of verstop andere hints of briefjes waardoor ze de verborgen schat kunnen vinden.
  8. Thuisbioscoop: verander je woonkamer in een thuisbioscoop en geniet samen met je kinderen van een filmavond. Maak het extra spannend door het donker te maken en het volume wat harder te zetten. Pak er lekker popcorn en drankjes bij.
  9. 1 minuut challenges: test jullie vaardigheden met uitdagende activiteiten die slechts één minuut duren. Van liedjes fluiten met een koekje in je mond tot het opblazen van zoveel mogelijk ballonnen. En van zoveel mogelijk spekjes in je mond stoppen tot de meeste koprollen of radslagen achter elkaar. Deze challenges zorgen voor veel plezier en gelach!

Met deze negen leuke activiteiten in je repertoire ben je klaar voor vele uren quality time en onvergetelijke momenten samen met je kinderen.

Geniet ervan en creëer mooie herinneringen die een leven lang meegaan!

Scroll to Top