Beter Concentreren

Twee oefeningen om de concentratie van je kind te verbeteren.

Je kind kijkt vaak dromerig uit het raam, of kan juist moeilijk stilzitten in de klas. Misschien heb je tijdens het tien minuten gesprek te horen gekregen dat je kind heel snel afgeleid raakt en zich moeilijk kan concentreren.

Heeft je kind last van concentratieproblemen en wil je een manier vinden om je kind hierbij te helpen?
Ik heb een paar oefeningen die je thuis met je kind kan doen om zijn of haar aandacht en concentratie te verbeteren.

Bij de eerste oefening laat je je kind gedurende één minuut naar een voorwerp kijken. Begin vooral met iets simpels, zoals een stoel, een kussen of een waterfles. Leg het voorwerp uit het zicht en vraag aan je kind of hij of zij dit voorwerp in detail kan natekenen. Kijk vervolgens samen hoeveel details je kind zich kon herinneren en heeft nagetekend.

Bij de tweede oefening sluit jij jouw ogen en mag je kind jou een opdracht geven. Hierbij moet je kind duidelijk communiceren wat jij moet doen. Denk hierbij aan een kussen op de bank leggen of een beker met water vullen. Als dit is gelukt, wissel je om en sluit jouw kind zijn ogen.
Deze oefening stimuleert de concentratie van je kind en verbetert de communicatie en het vertrouwen tussen jou en je kind.

Scroll to Top